ZOOM IN OP: KIDD KIDD

Het is ongetwijfeld niet aan jullie voorbij gegaan dat G-Unit een nieuwe member heeft genaamd Kidd Kidd. En die man flowt nice, geen grap. Maar waar komt hij ineens vandaan?

Hij komt zeker niet net om de hoek kijken. Hij is namelijk al actief sinds 2000(!) Maar het is duidelijk dat commercieel succes niet vanzelf komt voor iedere rapper.

Kidd Kidd (echte naam Curtis Stewart) komt uit New Orleans, Louisiana. Ja inderdaad dezelfde plek als lil Wayne. En raad eens wie hem heeft ontdekt toen hij aan het rappen was op straat… Dit liep zo goed voor Kidd Kidd dat hij geselecteerd was door lil Wayne om onderdeel te maken van Young Money.

Hij werd ‘gesigned’ bij YM Records als onderdeel van de hip hop group Squad Up samen met Gudda Gudda en T-Streets. Maar in 2004 ging het mis toen er discussies kwamen tusen leden van de groep en lil Wayne wat ervoor zorgde dat de groep weg ging bij YM. Uiteindelijk gingen ze uit elkaar.

sq6-front

Kidd Kidd waagde nog een poging bij Young Money en was zelfs featuring op de track ‘Mrs. Officer’ in 2008, maar toen bleek dat hij niet in de video zat (en waarschijnlijk anderen redenen) besloot Kidd Kidd om wederom te vertrekken.

Maar een dope rapper is een dope rapper dus dat blijft niet onopgemerkt. Enter 50 Cent. Kidd Kidd en Fif’ ontmoeten elkaar in Juni 2011 om business te praten. All good right? Wrong! De boy wordt 2 weken later gepopt voor zijn huis! Zes van de 32 kogels die op zijn auto worden afgevuurd door twee gemaskerde mannen, weten Kidd Kidd te raken! Damn! Maar Lady Luck stond aan zijn zijde want hij overleeft de shooting en in July tekent 50 hem bij G-Unit Records. 50 leefde met hem mee, vooral het feit dat hij zelf ook een keer overhoop is geschoten (9 kogels raak!) wist hij precies wat Kidd Kidd meemaakte. Het verschil hier is dat toen 50 gepopt was, hij zijn record deal kwijt was maar 50 koos om niet hetzelfde te doen bij zijn nieuwe aanwinst.
kiddkidd50
Vervolgens begon deze man te vliegen. Hij sprong verschillende tracks en na zijn bijdrage op het album Animal Ambition van 50 was het duidelijk voor hem: Kidd Kidd is de nieuwe G-Unit Member!

Hieronder 2 videos van Kidd Kidd voordat hij G-Unit member was. He spit that lethal son!

Related posts

Leave a Comment