OFF TOPIC: VANDAAG IS DE DAG DAT MARTY MCFLY AANKOMT!

Vandaag is de dag van de toekomst! Althans volgens het tweede deel van de super populaire klassieke filmreeks ‘Back To the Future’! Hoofdrolspeler Marty Mcfly (Micheal J. Fox) komt in de film vanmiddag aan!

Back to the Future II is het vervolg op Back to the Future, een film uit 1985. Deel 2 was minder populair dan de eerste maar de futuristische uitvindingen uit het tweede deel wist vooral de jongere generatie (Ons ook toen!) enorm te boeien. Hover boards, zelfstrikkende gympen en nog veel meer vette gadgets kwamen in de film voor.

De film uit 1989 deed een poging om te voorspellen hoe de wereld er nu uit zou moeten zien en een heleboel dingen hadden ze mis. MAAR(!) er was ook een boel wat ze goed hadden! Ter gelegenheid van deze speciale dag kijken we terug op de goede en foute voorspellingen

De foute voorspellingen!:
– Bellen vanuit telefooncellen. WRONG! tegenwoordig is de smartphone de alleenheerser op het gebied van communicatie op straat.

– Zelfdrogende en op de drager aanpassende jassen. Helaas is dit niet uitgekomen. Kunnen we in Nederland wel gebruiken!

– Faxmachines volledig geintegreerd, zelfs in brievenbussen. De fax bestaat nog maar is al stervende. Tegen de tijd dat de kids van nu gaan werken zal het niet meer bestaan voorspellen wij zelf.

– Kentekenplaten met streepjescode. Nog niet. Niet ondenkbaar overigens…

– Modetrends. Als je terug kijkt naar de film en het vergelijkt met de mode van nu slaan ze de plank goed mis!

– Invloed van het internet. Tegenwoordig draait alles om het internet wat niet sterk naar voren komt in de film.

De goede voorspellingen!:

– apparatuuur besturen met je stem. Voor het licht aan en uit maken bestaat wel maar een beter voorbeeld voor vandaag is natuurlijk de functionaliteit op je telefoon en je Xbox One waar je opdrachten tegen kan schreeuwen.

– Flatscreen TV’s. Check!

– Draagbare technologie. De smartwatch, Google Glass.

– Video conferencing. In 1989 bestond dit al maar was het nog niet helemaal geïntegreerd in het dagelijkse leven. Facetime en Skype zijn nu standaard, dus een goeie voorspelling!

– Zelfstrikkende sneakers. Nike was hier al mee bezig en als het goed is wordt er vandaag ook iets aangekondigt!

– hover boards!!!!! Ze bestaan gewoon! Duurt nog wel even voordat we ze voor de prijs van een gewone skateboard kunnen kopen.

– Betalen met je vingerafdruk. Apple Pay op je smartphone!

– Augmented reality. Microsoft’s hololens doet dat voor je! check et!

– Vliegende auto’s? Believe it! Ok ze zijn nog niet verkrijgbaar bij de dealer maar toch!

– Hologram versies van sterren. Michael Jackson en Tupac hebben al hun eerste hologram concerten gegeven en Whitney komt in 2016!

– Tabletcomputers. Bijna iedereen heeft een tablet!

We kunnen concluderen dat de schrijvers van de film het toch best vaak genoeg hadden al zijn een aantal dingen zoals de hoverboard juist ontstaan door de film. De acteurs die Doc en Marty speelden, Christopher Lloyd en Michael J Fox, praten in het onderstaande videootje zelf ook even na over de voorspellingen:

En als je je afvraagt hoe de film eruit zou hebben gezien als de schrijvers alles goed voorspeld hadden dan heeft College Humor daar het antwoord op:

Related posts